Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 17 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Senzor masurare contaminare aer

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Senzorul pentru masurare nivel contaminare aer analizeaza calitatea aerului respirabil, in scopul determinarii contaminarii cu diferite gaze sau substante toxice, care pot fi prezente in mod accidental in spatiul monitorizat.

Modul de masurare a gradului de contaminare aer este de tip non-specific, rezultatul masurarii exprimind concentratia combinata a peste 30 de substante la care senzorul este sensibil. Datorita unei aplicatii speciale hardware si software detectia se face la o dilutie de 1/100.000.000 (0,01 ppm). Aparatul pentru masurare este extrem de sensibil, putind detecta peste 30 de tipuri de gaze sau vapori toxici emanati de substante organice sau gaze. Principalele noxe detectate sunt: monoxid de carbon, dioxid carbon, amoniac, hidrogen sulfurat, gaze combustibile, solventi organici, hidrogen, fumul de tigara, fumul de orice natura, etc. Este foarte sensibil la aparitia gazelor de ardere produse de cabluri electrice, mase plastice si diferite substante chimice. Datorita acestei sensibilitatii la fum si diferite substante poate depista in timp util aparitia unui focar de ardere, atunci cind practic fumul nu este perceput cu ochiul liber sau olfactiv.

Senzorul este ultrasensibil la majoritatea gazelor si substantelor care pot fi prezente in aer in mod accidental la un moment dat. Senzorul dispune de o procedura simpla care permite calibrarea pentru nivel zero de contaminare aer, specific zonei de operare. El se livreaza precalibrat ca nivel zero de contaminare, pentru aer exixtent in marile orase. Aparatul poate fi recalibrat pentru aerul curat din zone rurale, situate departe de obiective industriale sau pentru zone de munte. Recalibrarea se poate face de catre utilizator. Masurarea gradului de contaminare se face pe doua domenii care se comuta automat in functie de concentratia agentului poluant. Scala Low masoara pina la 9,99 ppm cu o rezolutie de 0,01 ppm. Cind concentratia depaseste 10 ppm se face comutarea pe scala de masura High. Pe aceasta scala detectia se face pina la 99,9 ppm cu o rezolutie de 0,1 ppm.  

Modulul de masurare  identifica o substanta sau mai multe care polueaza aerul la un moment dat, fara sa o defineasca, afisind in ppm nivelul de dilutie in aer al acesteia. In cazul prezentei in aer a mai multor agenti poluanti, va fi afisata concentratia celui care detine ponderea cea mai mare. In general daca nivelul de contaminare al aerului nu depaseste 2,00 ppm pentru incinte in care exixta prezenta umana, se considera ca aerul este acceptabil pentru respirat.  Principalele noxe detectate sunt: Combustibili.  Methane, Ethane, Iso-butane, Propane,Ethylene, Hidrogen, Methyl Eter. Substante organice volatile. Acetone, n-Pentane, n-Hexane,  Benzene,  Dimethyl Amine, Methanol, Methyl Ethyl Ketone, Ethanol, Methyl Acetate. Hydrocarbonati. Vynil Chloride, Methylene Chloride, Acryonitrite, Methyl Chloride, Ethylene Oxide. Gaze contaminante. Hydrogen Sulfide, Ammonia, Sulfur Dioxide, Chlorine, Formaldehyde, Carbon Monoxide, Carbon Dioxide, Freons. Alti contaminanti.

Foarte sensibil la fum de tigara, Fum degajat de substante combustibile, Spray insecte,  Spray deodorant, Vapori emanati de vopsele si adezivi. Aria de aplicatie este extrem de larga: HVAC, calitate aer in aglomerari urbane, unitati medicale si de invatamint, spatii de productie, depozite substante chimice, unitati crestere pasari si animale, etc
Trimite mesaj
Din Gura in Gura